Kategorier

torsdag 26. februar 2015

CAS - Sammarbeidsprosjekt (5)


Etter at jeg var ferdig med assemblyen i Inventor, importerte Kamilla filen inn i 3ds Max å laget en animsjon og noen render bilder.

Her er animasjonen til Kamilla:



Renderet i 10 timer ( 2400x1600)




 Renderet i 5 timer (800x600)



Hun forbedret de i Photoshop med Postproduksjon. 
Sånn ble det ferdige resultatet:





 Så laget vi to arbeidstegninger hver, hun i AutoCAD og jeg i Inventor. 






 Så laget jeg en videopresentasjon:



Modellering i Inventor og AutoCAD, ulemper og fordeler med de forskjellige programmene?
Nå finnes det helt sikkert mange flere ulemper eller fordeler enn det vi har funnet ut, men for å finne ut alle må man bruke litt lengre tid på det, og modellere mange flere ting med forskjellige former. De ulempene og fordelene vi har funnet, tror vi, er de man merker oftest og først.

Det man merker alle først er det med Work Plane. I Inventor bruker man nye Work Planes når man skal tegne videre på f. eks. en boks. I AutoCAD kan man tegne hvor man vil uten å lage en Work Plane først. Vi synes det er en fordel å slippe Work Plane. Men dette er vel, som mye annet, en smaksting. Noen liker det og andre ikke.

Men pga. oppsettet til Inventor og Work Plane’ene er det mye enklere å endre på en form som er laget, enn det er i AutoCAD. Vi hadde mange former som var ganske lik, bare litt lengre med flere hull etc. Og da var det lettere for Yvonne å lage de delene som var lik, enn det var for Kamilla som modellerte i AutoCAD.

Det samme gjaldt når Kamilla hadde tegnet feil, da måtte hun begynne fra starten av noen ganger, om det ikke gikk å ¨jukse¨ seg til at det ble rett. Mens Yvonne kunne bare gå inn å endre det som skulle endres. Men selv i Inventor kan man oppleve at man må gjøre opp igjen deler av det man modellerer fordi endringen er for stor. I tillegg er det mer oversiktlig å arbeide i Inventor enn i AutoCAD. Alt man har gjort blir lagret i en liste, lett tilgjengelig for endringer. 

Når man skal modellere noe i Inventor, må man begynne med en Sketch. Sketch’en man lager må målsettes, dette tar lengre tid enn om man skulle modellert i AutoCAD. Men til gjengjeld er det lettere å gjøre feil når man ikke målsetter først. Målene man bruker, kan man finne frem når man lager arbeidstegninger. Men da kommer det opp mange flere mål enn man trenger. Vi synes at det tar lengre tid å sortere ut de målene man trenger, og finne ut hvilke mål som hører til hvor, enn å sette på nye mål. 

Vi mener at Inventor er mer brukervennlig enn AutoCAD. Men man tegner friere i AutoCAD. Om man er usikker på hvordan modellen skal se ut, er det lettere å prøve seg frem i AutoCAD. Man må tenke litt mer om man bruker Inventor. I tillegg er det lettere å ¨jukse¨ i AutoCAD. I vår oppgave var det helt klart en fordel å ha Inventor til å sette sammen tingene, selv om det ikke alltid var så lett å Constrain’e delene sammen. Vi savner også noen kommandoer i AutoCAD, som f. eks. Hole.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar